5 triks til perfekt pasta

Det er ikke vanskelig å koke pasta, men det finnes likevel noen fallgruver. Her er noen enkle triks som gjør at du kan servere perfekt kokt pasta.

  1. Kok opp rikelig med vann. Pasta utvider seg under koking, trekker til seg vann og tar større plass i kjelen når den er ferdig kokt.
  2. Tilsett salt og pasta i kokevannet og la det koke opp. Skru deretter ned varmen på platen, men la pastaen boblekoke.
  3. Sett på en alarm som minner deg på at pastaen er ferdig. Følg pakkens koketid. Det varierer hvor lang koketid de ulike pastatypene trenger.
  4. Pastaen er ferdig kokt når den er «al dente». Det vil si at den ikke skal bli helt bløt, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Den beste måten å finne ut det på er å ta en smaksprøve.
  5. Sil pastaen i et dørslag og vend den inn i pastasausen. Skal kokt pasta serveres uten saus kan du gjerne rør inn 1 spiseskje olivenolje eller en klikk smør for å unngå at pastaen kleber seg sammen.

Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull og deilig spagettigryte.

Det heter seg at «ingen regel uten unntak». Slik kan man for så vidt også si at det er med pasta. I en alt i ett-gryte med pasta, som for eksempel en spagettigryte», så tilsetter man kun så mye væske som spagettien vil suge til seg under koking for å bli passe kokt. Når man koker pasta med lite vann som på denne måten er det viktig at man røren om i kjelen underveis.

Slik lager du pasta selv: