5 triks til perfekt pasta
Det er ikke vanskelig å koke pasta, men det finnes likevel noen fallgruver. Her er noen enkle triks som gjør at du kan servere perfekt kokt pasta.
- Kok opp rikelig med vann. Pasta utvider seg under koking, trekker til seg vann og tar større plass i kjelen når den er ferdig kokt.
- Tilsett salt og pasta i kokevannet og la det koke opp. Skru deretter ned varmen på platen, men la pastaen boblekoke.
- Sett på en alarm som minner deg på at pastaen er ferdig. Følg pakkens koketid. Det varierer hvor lang koketid de ulike pastatypene trenger.
- Pastaen er ferdig kokt når den er «al dente». Det vil si at den ikke skal bli helt bløt, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Den beste måten å finne ut det på er å ta en smaksprøve.
- Sil pastaen i et dørslag og vend den inn i pastasausen. Skal kokt pasta serveres uten saus kan du gjerne rør inn 1 spiseskje olivenolje eller en klikk smør for å unngå at pastaen kleber seg sammen.
Det heter seg at «ingen regel uten unntak». Slik kan man for så vidt også si at det er med pasta. I en alt i ett-gryte med pasta, som for eksempel en spagettigryte», så tilsetter man kun så mye væske som spagettien vil suge til seg under koking for å bli passe kokt. Når man koker pasta med lite vann som på denne måten er det viktig at man røren om i kjelen underveis.
Slik lager du pasta selv: