Indrefilet med kiwi og papaya

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svinekjøtt sammen med frukt er utrolig godt. Skulle det være vanskelig å få tak i papaya kan du bruke pære i stedet.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ss margarin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Hasselbackpoteter:

  • 10 stk potet
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts paprikapulver
  • 12 dl revet hvitost
  • 1 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Saus:

  • 1 stk moden papaya
  • 2 stk kiwi
  • 112 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss ripsgelé
  • 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 12 dl pinjekjerner

Slik gjør du

1. Skrell potet og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær poteter i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Sett poteter i en smurt ildfast form og pensle dem med smeltet smør. Strø krydder over.

2. Stek poteter på 225 °C i 45-50 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen av potetene de siste 15 minutter av steketiden.

3. Skrell papaya og fjern kjernen. Skrell kiwi. Mos fruktene (gjerne i foodprocessor) og tilsett saft av en lime.

4. Rør fruktmos med crème fraîche. Varm opp sausen i en kjele og smak til med ripsgelé, revet limeskall, salt og pepper.

5. Rist pinjekjerner i en tørr panne.

6. Skjær indrefilet i litt tykke skiver. Brun biffer i margarin i 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper.  Senk temperaturen og stek videre til de er gjennomstekt, ca. 4 minutter. La biffene hvile litt før servering.

Server biffene med hasselbackpoteter, fruktsaus og et dryss av ristede pinjekjerner.

 

Tips

For ekstra smak på hasselbakcpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.