skip navigation
matprat logo
Tartar av avokado og kongekrabbe

Tilberedning av krabbe

Du kan kjøpe krabbe levende, kokt, renset i skall, frossen eller hermetisk.

Du beregner cirka 200 g krabbekjøtt per person, som normalt er innholdet i en stor krabbe.

Levende krabbe koker du så raskt som mulig etter at du har kjøpt/fanget den. Kokt krabbekjøtt er ferskvare som ikke bør ligge lengre enn et døgn i kjøleskapet.

Kok opp rikelig med vann og beregn ca. 50 g salt pr liter vann.

Legg krabbene i fosskokende vann, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. La krabbene trekke rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Krabben er ferdigkokt når du enkelt kan trekke av de små klørne.

Legg krabbene på ryggen etter at de er kokt, for å holde mest mulig på kokekraften inne i skallet.

Slik deler du krabbe:

1. Fjern først haleklaffen og vri av klørne og beina. Du åpner krabben ved å presse oppover i fronten til krabbehuset og løsner det fra krabbeskjoldet.

2. Legg krabbehuset med den flate siden ned og del det på midten

3. Fjern gjellene fra krabbehuset, også de som sitter i ryggskjoldet.

4. Snu krabbeskallet og trykk ut paven, som sitter som en pose bak øynene. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs, og lett og ta ut.

 

Kilde: godfisk.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB02 27.02.2017 00:34:56