Tartar av avokado og kongekrabbe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne forretten kan også lages med vanlig krabbe, reker, scampi eller hummer i stedet for kongekrabbe.

Ingredienser

  • 4 stk avokado , renset og skåret i små terninger
  • 300 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 2 stk tomat
  • 2 ss hakket tørket gressløk
  • ca. 1 ss limesaft

salt og kvernet pepper

Soya-/ingefærdressing:

  • 12 dl halvtørr sherry
  • 1 dl søt soyasaus (kecap manis) eller saltredusert soyasaus
  • 2 ss flytende honning
  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk koriander

Pynt:

  • 3 stk tomat

litt frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland forsiktig sammen avokado, kongekrabbe, tomat og gressløk. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  2. Kok opp alle ingrediensene til dressingen, unntatt koriander, og kok inn til en sirupsaktig konsistens. Avkjøl. Bland inn finhakket koriander og smak til.
  3. Form tartaren rett på tallerkenen. Bruk gjerne en ring laget av plastark eller en liten kopp for å få en pen fasong. Anrett med biter av kongekrabbe og drypp dressingen rundt. Pynt med frisk koriander og tomatvifte.

 

 

Kongekrabbe kan erstattes av vanlig krabbe, reker, scampi eller hummer.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.