Wok
Wok er en matlagingsteknikk som benyttes i østen. En wok er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Mørt kjøtt fra storfe, svin eller lam er fint å bruke i wok.
Slik wokker du
Det er viktig å bruke varm wok og varm olje når du skal steke maten.
- Varm opp woken og tilsett deretter oljen. Oljen vil da spre seg lettere og ingrediensene vil ikke klistre seg til gryten.
- Fres kjøttet raskt i woken til det er pent gyllent. Hvis det er mye kjøtt bør det stekes i flere omganger. Ta kjøttet ut av pannen.
- Tilsett grønnsakene i naturlig rekkefølge, de som trenger lengst tid først. La ikke grønnsakene være for lenge i woken, da mister de sin sprøhet.
- Det er viktig å røre hele tiden underveis! (Derav begrepet "stir-fry" = røresteke)
- Ha kjøttet tilbake i woken og tilsett saus.