Sommerlige festkaker

Den lyse årstiden bringer med seg festdager som konfirmasjoner, bryllup, 17. mai-feiring og små og store jubileer som vi ønsker å feire med slekt og gode venner. Flotte, velsmakende kaker er typisk norsk, og en naturlig del av våre norske festdager.

En flott bløtkake er symbolet på fest og høytid. Et luftig sukkerbrød som dynkes med jus eller lake og legges lagvis med bær, eggekrem og krem smaker nydelig. Selv om vi har tilgang på friske bær hele året er det spesielt fristende å bruke smakfulle, norske sesongbær. Sommerens selvplukkede villbringebær eller markjordbær vil løfte smaken på et enkelt sukkerbrød til nye høyder.

Nakenkake

Eleganse i etasjer

En imponerende, flott etasjekake lager du enkelt ved å sette et lite, fylt sukkerbrød oppå et stort. Pynt med masse friske, smaksrike bær. Det enkle er ofte det beste. Eller legg på noen vakre, spiselige blomster som roser eller stemor. Det er utrolig vakkert i all sin enkelhet. Lag en ny vri på en av dine favorittkaker ved å lage små porsjonskaker, sett dem deretter på stettefat som en stor etasjekake. Enkelt og flott.

Velg en god favoritt

Skal du lage flere kaker til feiringen er det lurt å planlegge i forkant og ikke eksperimentere med kaker du ikke har bakt før. Sukkerbrød kan fryses ned god tid i forveien. Del det når det er halvtint, da er det enklere. En nøttebunn med en deilig bær- eller sjokolademousse kan du fryse ned og la tine i 20 minutter i kjøleskap før den serveres, gjerne med en deilig bærsaus til.

Pavlova er manges favoritt. Søt, sprø og myk inni. Kombinert med en deilig krem og syrlige bær er dette toppen for søtmumser. 

Sjokolade er noe de fleste elsker, og en god sjokoladekake er alltid en sikker vinner i alle selskap. Hva med å prøve en sjokoladepai med silkemykt sjokoladefyll eller en himmelsk sjokolademoussekake?

Kake på pinne

Cake pops er morsomme porsjonskaker til dåp, bursdag, konfirmasjon, eller som vertinnegave. Cake pops er kakedeig eller -rester som er presset sammen til en kompakt form, oftest en ball, og tredd på pinne. Kaken kan fylles inni og dekkes med glasur utenpå. Avslutt gjerne med et lag smeltet sjokolade, og pynt dem etter anledningen.