Rask lunsj på hjemmekontor

Du starter friskt med kaffekoppen om morgenen, men kjenner etter hvert at du blir mer og mer ukonsentrert og sliten. Du tar en ny kaffe, som holder deg et par timer til, men energien daler. Det du trenger en enkel og næringsrik lunsj!

Du trenger påfyll! Påfyll for å holde både konsentrasjonen og humøret oppe. Mange av oss glemmer å ta den sårt trengte pausen på hjemmekontoret. Det er ingen kantine eller lunsjrom som åpner med ferdiglagde fristelser – ikke har du forberedt den gode gamle matpakken på morgenen heller. Men, det er viktig å ta pauser, både fordi kroppen trenger en strekk, hodet trenger en avkobling, og i tillegg trenger du påfyll av næringsrik og godt mat.

Det trenger ikke være så vanskelig eller ta altfor lang tid. Vi har samlet noen gode tips til deg på raske, enkle lunsjalternativer. Og, mye av det du trenger finner du garantert i kjøleskapet ditt!

Grove kornprodukter er best

Aller best er det om du går for grovt brød, knekkebrød eller polarbrød fordi grove kornprodukter er en god energikilde, og rike på fiber som holder deg mett lengre. Er du usikker på hva som er grovt, kan du bruke brødskala`n som er grovhetsmerking av brød og brødvarer.

Torunn Nordbø, i Opplysningskontoret for brød og korn, gir oss 5 gode grunner til hvorfor vi skal velge grovt. Grove brød og kornprodukter inneholder langsomme karbohydrater. Disse bidrar til til et mer stabilt blodsukkernivå og god metthetsfølelse, som er nyttig for konsentrasjon og læring, sier hun.

Les mer på brød og korn >>> Gå for grovt

Velg proteinrikt pålegg

Velg pålegg som kokt skinke, leverpostei, egg, ost eller fiskepålegg, det er gode kilder til proteiner. Det er et næringsstoff vi trenger for å bygge opp nye celler, og vedlikeholde og reparere gamle. Proteiner gir også god metthetsfølelse. Som variasjon er også smørbare, vegetariske pålegg av bønner og linser fine påleggsalternativ.

Les mer >>> Vet du hva fullverdig proteiner er?

Husk også påfyll av frukt og grønt

Frukt, grønnsaker og bær er gode kilder til vitaminer og mineraler kroppen trenger. Del gjerne opp frukt og grønnsaker i mindre biter og ha det stående klart i kjøleskapet eller ved siden av pc’n. Da øker sjansen for at du spiser den, og du unngår kanskje søtsug etter mer energirike matvarer og snop.

Les mer >>> Derfor er mye grønt bra for deg

En liten strekk

Til slutt, husk også å ta en pause med litt bøy og tøy, eller gå en rask tur. Mange har ikke den beste arbeidsstillingen på hjemmekontoret, og da er det ekstra viktig å bevege litt på kroppen innimellom. Gjør noen enkle øvelser som setter i gang blodsirkulasjonen og kanskje får opp pulsen litt. Da vil også konsentrasjonen og fokuset bli bedre.

God arbeidslyst!

Les mer >>> 5 middagsfavoritter du gjør sunnere med få grep

Les mer >>> Smarte matbytter for en sunnere hverdag

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.