Kålstuing

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kjøttkaker med kålstuing er en av de norske middagsklassikerne gjennom tidene. Kålstuing passer også til tradisjonsrike måltider som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter.

Ingredienser

  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 412 dl kraft fra koking
  • 2 dl melk
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
  2. Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen. 
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.