Kjøttkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En god tilmålt dose tradisjonelle kjøttkaker gjør underverker for både kropp og sjel. Ta frem foodprocessoren og lag dette knallgode måltidet! 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 112 dl vann eller melk

  • 2 ss smør
  • 1 pose brun saus
  • 8 stk potet
  • 300 g rosenkål

Slik gjør du

1. Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin.

Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.

3. Ha smør eller olje i en middels varm stekepanne, og stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4. Lag brun saus, etter anvisning på pakken.

5. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).

6. Kok potet.

7. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, rosenkål og rørte tyttebær.

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.

Se hvordan du lager kjøttkaker her!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.