Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stuing har vært en tradisjonell måte å server grønnsaker på her i landet. Ved å servere grønnsakene på denne måten får man på en måte grønnsaker og saus i ett. Her har vi servert gulrotstuing til grillede kyllinglår.

Ingredienser

  • 6 stk grillet kyllinglår
  • 750 g gulrot

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 212 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Varm kyllinglår i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme.
  2. Skrell gulrot og skjær dem i terninger. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann og hell av vannet.
  3. Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel til blandingen slipper gryten. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i minst 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Vend inn gulrot og hakket persille.

Server med kokte poteter.

Gulrotstuing passer også godt til fisk eller koteletter.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.