Kyllingburger med paprikasalsa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige burgere av kyllingkjøttdeig med en god salsa er nam-nam for noen og enhver.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk hakket løk
  • ca. 2 ss tacosaus
  • ca. 1 ss chilisaus
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Paprikasalsa:

  • 3 stk tomat
  • 12 stk agurk
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss limesaft
  • ca. 34 dl søt chilisaus
  • 2 ss hakket frisk koriander

  • 4 stk hamburgerbrød
Vis næringsinnhold
Energi
432kcal
Fett
15.5g
Protein
26.8g
Karbohydrater
45.4g
Jern
1.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere. Stek dem noen minutter på hver side.

2. Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger.

3. Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland alt sammen med hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.

Server kyllingburgerne i burgerbrød med salat og salsa.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.