Frokostsmørbrød

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Egg, avokado og bacon er nesten en magisk kombinasjon. En slik skive passer til alle døgnets tider. Lag og nyt!

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 1 stk egg
  • 1 stk liten avokado
  • 1 skive brød
  • 14 stk lime
  • 12 ss margarin
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Begynn med å steke bacon. Legg bacon i en stekepanne, sett pannen på en kokeplate og skru på middels til høy varme. Tilsett litt margarin om nødvendig. Stek baconet til det er sprøtt og gyllent. Snu det flere ganger, og pass på så det ikke blir brent. Ta det opp av pannen og la det renne av seg på litt tørkepapir.

Ikke stek for mye bacon av gangen, da blir den fort mer kokt enn stekt. Og husk at bacon avgir både fett og vann, og kan ”krympe” så mye som 50 % under steking.

2. Del avocadoen i to, og ta ut steinen ved hjelp av en skje. Ta ut avocadokjøttet, mos det grovt i en skål med en gaffel og krydre med litt salt og pepper.

3. Skyll av stekepannen og varm den igjen. Ha i resten av margarinen. Når margarinen bruser godt er det varmt nok. Knekk ett og ett egg, og la hvert egg gli forsiktig ned i stekepannen slik at plommen ikke ødelegges.  Senk varmen og stek egg til hviten har stivnet og plommen fortsatt er bløt.

4. Legg en skive ferskt eller ristet brød til hver porsjon på en tallerken og fordel avocadomosen på. Fordel tomatskiver og baconskivene på skiva. Plasser det stekte egget på toppen. Kvern litt pepper over og server.


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.