Sesamstekte lammekoteletter med nøttecouscous

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammekoteletter i skiver er ypperlig kosemat – mørt, smakfullt og raskt å tilberede. Smakene i sesamblandingen passer glimrende sammen med lammekjøttet. 

Ingredienser

  • 8 stk lammekotelett
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss ripsgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø

Nøttecouscous:

  • 200 g couscous
  • 12 stk cherrytomat delt i to
  • 100 g ristete og hakkete hasselnøtter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 12 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

2. Brun lammekoteletter på begge sider i en varm stekepanne med olje. Er kotelettene store, stek dem i flere omganger.

3. Bland sammen ripsgelé, soyasaus, sesamolje og sesamfrø. Pensle lammekotelettene med litt av blandingen. Legg kotelettene over i en ildfast form og fordel resten av soyablandingen over. Etterstek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Lammekotelettene kan selvfølgelig også grilles. Vent med å pensle dem til de er nesten ferdige, så unngår du at de blir brent.

4. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.