Reinsdyrgryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

For et høstlig vennelag er en gryterett med reinsdyr perfekt. Vi har brukt Vikingmelk i gryta, for det var slik bestemor gjorde det. Reinsdyrstek, eller grytekjøtt av rein, har masse smak, og egner seg perfekt sammen med andre markante smaker som einerbær, timian og geitost. 

Ingredienser

  • 800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter
  • 200 g bacon i små biter
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk sjalottløk
  • 8 stk knuste einebær
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 boks vikingmelk
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss mørk maisenna til jevning
  • 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 2 skiver geitost
  • 1 ss ripsgelé
  • 2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du

1. Varm en stekepanne og ha i halvparten av smøret. Brun kjøttbitene i omganger.

2. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av smøret etter hvert. Brun bacon raskt i samme panne.

3. Ha kjøtt og bacon over i en kjele sammen med løk, knuste einerbær, timian, Vikingmelk og buljong. Kok opp og senk varmen.

4. Sett på lokk og la gryten småkoke i 20 minutter. Kok potetene samtidig.

5. Rør inn maisennajevner og kok opp. Smak til med soyasaus, geitost og ripsgele. Dryss over hakket persille og server rykende varm sammen med kokte poteter og en skål med ripsgele ved siden av.

Om sausen virker litt «grynete», kan du helle den over i en annen kjele og kjøre den opp med stavmikser før den helles tilbake over kjøttet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.