Pannestekte kalvekoteletter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kalvekjøtt er en delikatesse som kan være vanskelig å få tak i. Denne retten kan også lages med lammekoteletter. Beregn da to koteletter pr. porsjon eller server doble lammekoteletter.

Ingredienser

  • 6 stk kalvekotelett ca. 2 cm tykke
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 14 ts grovkvernet pepper
  • 50 g smør
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Pensle kotelettene med olje og strø på rosmarin og pepper og la de stå på kjøkkenbenken ca. 10 minutter.
  2. Stek kotelettene i varm panne i ca. 6 minutter, snu dem og stek dem i ca. 4 minutter til. Pass varmen.
  3. Hell sitronsaften i pannen og la den bli varm.

Server straks med kokte poteter vendt i smeltet smør og hakket bladpersille. Kokte bønner hører med.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.