Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 3 båt hvitløk
  • 50 g sjalottløk
  • 112 ts salt
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 14 ts malt kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss olivenolje

Tomatsaus:

  • 2 ss olivenolje
  • 12 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • 12 ts kajennepepper
  • ca. 1 ts sukker

salt og pepper

Slik gjør du

1. Finhakk løk og hvitløk. Kna kjøttdeigen seig med salt og bland inn resten av ingrediensene.

2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.

3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.

4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.