Kjøttboller i tomatsaus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kjøttboller er mange barns favorittrett. Kjøttdeig av svin er et godt alternativ til vanlig kjøttdeig. Mildere i egensmak men vil falle i meget god jord også hos de aller minste. 

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts muskatblomme
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss strøkavring
  • 1 stk egg

  • 1 glass tomatsaus
  • 15 stk nøster båndspagetti

Slik gjør du

  1. Bland salt, krydder og kavring med kjøttdeig. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt.
  2. Rull små kjøttboller for hånd og stek dem i en middels varm stekepanne med margarin til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter.
  3. Kok båndspagetti etter anvisning på pakningen og varm opp tomatsaus etter anvisning.
    Velger du å bruke fersk pasta kan du beregne ca. 125 gram per porsjon. Kok den i ca. 4 minutter i boblekokende lettsaltet vann.

Ved å blande pastaen inn i sausen før servering holder pastaen seg bedre, den vil holde seg varmere og fremstå mer delikat enn om du bare øser den over pastaen.

Server pasta med tomatsaus og kjøttboller og gjerne med et dryss parmesan over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.