Urtefylt kalkunfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Legg ølmarinert kalkunfilet med urtefyll på grillen. Salat eller grillede grønnsaker som tilbehør smaker godt.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)

Fyll til å ha under skinnet:

  • 1 stk finhakket rød chili
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 5 ss finhakket frisk koriander
  • 5 ss finhakket frisk timian

Ølmarinade:

  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl flytende honning

  • 3 ss smør til grilling

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen krydderblandingen. Løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten, men la det sitte fast langs kanten. Legg krydderblandingen under skinnet.
  2. Lag marinaden. Legg kalkunfileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden ca. 2 timer i kjøleskap.
  3. Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie. Legg på noen biter smør, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill ca.1 time, snu ofte. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 grader.
  4. Ta fileten forsiktig ut av folien. Ta vare på kraften. Legg fileten tilbake på grillen og grillen i ca. 10-15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 68 °C. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp.

Server med for eksempel grillede tomater, salat og bakte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.