Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt lam med tabbouleh

Stekt lam med tabbouleh

Ingredienser

4  porsjoner

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Brun lammefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på  60-65 °C for medium stekt filt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
  2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 04:55:54