Sennepsgriljert kalkunbryst

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Vi foreslår en selskapsmiddag med sennepsgriljert kalkunbryst, glaserte grønnsaker, portvinssaus og fløtegratinerte grønnsaker. Hvem vil du invitere?

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g

Kraft:

  • ca. 112 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • ca. 100 g sellerirot i biter
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 stilk bladpersille
  • 10 stk hel pepper

Griljeringsmasse:

  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss romtemperert smør
  • 3 skive daggammel loff eller like mange ss griljermel
  • skallet av 1 stk appelsin
  • 12 ts malt ingefær
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt allehånde

Glaserte grønnsaker

  • 3 stk gulrot
  • 20 stk rosenkål
  • 3 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 20 stk sjalottløk
  • 2 stk grønn squash
  • 1 bunt reddik

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp alle ingrediensene til kraft en i en kjele.
  2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. Senk varmen og la det trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og la den hvile litt.
  3. Bland sammen ingrediensene til griljeringsmassen og fordel den over fileten i et 5 mm tykt lag. Sett kalkunbrystet inn i ovnen ved 220 °C og stek fileten noen minutter til den har fått en fin gyllen farge. Pass godt på så den ikke blir brent! La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den i skiver.
  4. Kok gulrøtter og rosenkål knapt møre. La de renne godt av. Smelt smør i en vid kjele og tilsett grønnsakene, dryss over sukkeret og fres grønnsakene til de er møre og begynner å bli gylne. Smak til med salt og kvernet pepper.

 

Kraften er et flott utgangspunkt til saus. Er kraften for salt kan det rettes opp ved å koke den en stund med noen skrellede poteter. Potetene vil trekke til seg en del av saltet.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.