Lys kraft

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Til hverdags bruker vi stort sett buljongpulver eller terninger, men til fest og selskap er det lov å gjøre seg litt mer flid. Egenkokt kraft er noe helt spesielt! Her får du smaker og fylde som du ikke finner andre steder. Lag en stor porsjon og frys ned i begre eller i isterningsposer.

Ingredienser

Gir 2,5 liter ferdig kraft

  • 212 kg kraftbein (bein fra storfe)
  • 200 g gulrot
  • 200 g løk
  • 200 g persillerot eller sellerirot
  • 100 g purre
  • 4 l vann
  • 10 g salt
  • 10 g hel pepper
  • 2 stk laurbærblad

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Del bein i mindre stykker. Vask og skrell grønnsakene. Del dem i grove biter.
  2. Ha bein og grønnsaker i en kjele og tilsett vann. Ha i salt, pepper og laurbærblad. Kok opp og la det hele småkoke i opptil 5 timer. Skum av underveis, for å få en klar kraft. 
  3. Sil tilslutt kraften gjennom et klede.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.