Lettsaltet kalkunfilet med gulrot- og beteterrin

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kalkun passer til alt, og kan kombineres med mange spennende smaker. Hvorfor ikke prøve denne varianten med gulrot- og beteterrin. 

Ingredienser

  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
  • 2 ss smør , til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Saltlake:

  • 1 dl salt
  • 1 ss sukker
  • 712 dl vann
  • 2 fedd hvitløk , i skiver
  • 12 stk rødløk , i båter
  • 12 ts korianderfrø
  • 12 ts hel pepper
  • 4 kvist frisk timian
  • 2 stk laurbærblad

Gulrot- og beteterrin:

  • 1 stk gulrot
  • 2 stk rødbete , kokt
  • 1 stk hvit geitost
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kremet dressing:

  • 1 pk babyspinat (ca. 50 g)
  • 2 ss olje
  • 1 beger gresk yoghurt
  • 2 ts valnøttolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 125 °C. 

2. Lag først saltlake. Løs opp salt og sukker i vann. Tilsett resten av ingrediensene.

3. Legg kalkunfilet i en passende form. Hell over laken og la det stå over natten.

4. Lag terrin. Rens gulrot, og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel/potetskreller. Koke skivene raskt i en kjele med lettsaltet vann, i ca. 1 minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann.

5. Kle en liten form med plastfolie. Skjær rødbete i tynne skiver og legg rødbeteskiver, gulrotskiver og ost lagvis i formen. Ha olje, timian, salt og pepper mellom lagene. Pakk folien sammen og legg lett press på formen. La terrinen stå i kjøleskapet over natten.

6. Lag kremet dressing. Kjør spinat og olje sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

7. Ta kalkunfilet opp av laken og tørk av med et kjøkkenpapir. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg fileten over i en ildfast form, stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og sett den i stekeovn. Når kjernetemperaturen viser 65 °C er fileten ferdig. La den hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.

Server løvtynne skiver av lettsaltet kalkunfilet sammen med den fargerike gulrot- og beteterrinen og dressingen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.