Lammestek med paprika og aubergine

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammestek er mørt, smakfullt og saftig, og kan tilberedes med inspirasjon fra hele verden. Denne varianten stammer fra Middelhavets nordlige kyster.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 1 stk lammelår ca. 2,5 kg
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ss sennep
  • 1 ss hakket frisk oregano evt. 1 ts tørket
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 stk aubergine
  • 1 stk grønn squash
  • 4 ss olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Sjysaus:

  • 12 dl sjy/kraft eller buljong
  • 3 ss maisenna
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Skjær ut nøkkelbeinet på lammelåret og legg den til side. Bland sammen smør, sennep og oregano. Gni smørblandingen godt inn over hele steken.

2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken og legg den over i en stor ildfast form, med plass til grønnsaker rundt. Plasser steken midt i ovnen og stek ca. 2 timer eller til steketermometeret viser 70 °C for rosa og 76 °C for grå.

3. Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger. Vend grønnsakene i olje, hvitløk, persille, salt og pepper, og fordel dem rundt steken etter en time.

4. Løft steken ut av formen og la den hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp. Sil kraften i formen over i en liten kjele. Øk temperaturen i ovnen til 220 °C og stek grønnsakene til de er gylne.

5. Kok opp sjyen fra steken. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.

Server med ovnsstekte potetbåter og gjerne litt frisk rosmarin.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.