Kyllingklubber med rabarbraglaze og chilicoleslaw

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllinglår penslet med hjemmelaget rabarbraglaze, servert med en frisk chilicoleslaw bør så absolutt prøves. Herlig!

Ingredienser

  • 4 stk grillet kyllinglår

Rabarbraglaze:

  • 300 g rabarbra
  • 112 dl sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss honning
  • 12 ts pepper

Chilicoleslaw:

  • 12 stk hodekål i strimler
  • 1 stk revet gulrot
  • 2 stk vårløk i ringer
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts karve
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Rens rabarbra og skjær den i biter. Kok opp rabarbrabitene med sukker og hvitvin, la det koke i ca. 5 minutter uten å røre. Sil av rabarbraen og hell saften tilbake i kjelen.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og la koke i 5-10 minutter til en passe tykk glaze. Sett til avkjøling.
  3. Lag chilicoleslaw. Bland sammen ingrediensene til coleslawsalaten og smak til med salt og pepper.
  4. Legg kyllinglår på grillen med aluminiumsfolie under og grill dem 6-7 minutter på hver side. Pensle lårene med rabarbraglaze og grill videre i 2-3 minutter.

 

Her brukes aluminiumsfolie fordi glazen inneholder mye sukker, dette gjør at det svir seg fort. Så følg med.

Server kyllinglår med chilicoleslaw og for eksempel grillede tomater og stekte potetbåter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.