Greske poteter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Greske poteter - gode sommerminner. Disse råstekte, litt syrlige potetene passer utmerket til all kjøtt, men kanskje aller mest til lam. De er også ypperlige på tapasbordet.

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1 stk sitron
  • 2 ts tørket timian eller basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne.
  2. Pisk sammen med olje, sitronsaft og tørket timian eller basilikum (eller en blanding av begge etter eget ønske), tilsett pepper og salt.
  3. Dynk potetene med blandingen og stek dem nederst i ovnen i 40 minutter til potetene er  gyllenbrune og myke. Pass på at det ikke setter seg fast.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.