Aïoli

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Aïoli er en hvitløkduftende variant av majones man fåri hele middelhavsområdet. Den kalles også Provence-smør.

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning.

 1. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

 2. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli. 

Lag gjerne en stor porsjon aïoli i hurtigmikser. Om den skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

Aïoli med soltørket tomatBruk halv mengde hvitløk og bland inn 5 finhakkede, marinerte soltørkete tomater.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.