Flatbiff av rein med grønn bønnepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Flatbiff av rein er eksklusivt og smakfullt kjøtt. Servert med grønn bønnepuré, crème fraîche, sprøstekt bacon og eplesyltetøy er dette en forrett du garantert imponerer gjestene dine med.

Ingredienser

  • 300 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Grønn bønnepuré:

  • 1 bunt liten frisk persille
  • 1 boks hermetiske hvite, store bønner (á 380 g)
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 skiver bacon
  • 1 ss margarin til steking
  • 112 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 14 pakke babyspinat (á 65 g)
  • 4 ss eplesyltetøy

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiff på alle sider i en varm stekepanne med margarin til den får en fin stekeskorpe, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

2. Kok opp en kjele med litt vann. Forvell bladpersillen i vannet 1 minutt, og ha den direkte over i kaldt vann. Da beholder den sin fine grønnfarge. Kjør bladpersillen på hurtighakka sammen med hvite bønner. Spe med litt olje om puréen er for tykk. Smak til med salt og pepper.

3. Kutt bacon i små terninger. Fres det sprøtt i en varm stekepanne med litt margarin. Legg det sprøstekte baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at fettet renner av. Kutt det i enda mindre biter når det er litt avkjølt. 

4. Pisk crème fraîche stiv og ha den i en liten sprøytepose (eventuelt et kremmerhus laget av bakepapir). 

Anrett puréen på tallerkener, legg på deilige skiver av reinsdyr flatbiff, sprøyt små prikker av stivpisket crème fraîche, legg på eplesyltetøy og dryss over sprøstekt bacon. Pynt med friske blader babyspinat. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.