Chanfana à Moda de Coimbra

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Chanfana er en av Portugals mest kjente retter, spesielt i innlandet. Retten består opprinnelig av geitekjøtt kokt i rødvin i lang tid, etter samme prinsippet som coq au vin. Ettersom geitekjøtt ikke er så lett å få tak i her i Norge, har vi laget retten på lam. Like godt og spennende.

Ingredienser

  • 112 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk i båter
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 6 stk hel nellik
  • Ca. 712 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.

2. Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen.

3. Retten serveres på fat med stekesjyen over. Retten kan også lages over natten. Stek retten først en time ved 200°C, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100°C og stek til nesten morgen.

Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.