Pølser med lomper og syltet rødløk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pølser til familien trenger da ikke bare være med en stripe ketchup. Prøv disse snadderpølsene med avokadomos, syltet rødløk og morsome lomper stekt i krumkakejernet. Superdigg!

Ingredienser

  • 8 stk snadderpølse
  • 8 stk lompe

Syltet rødløk:

  • 2 stk rødløk i skiver
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Avokadomos:

  • 2 stk avokado
  • saft av 12 stk lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Til servering:

  • 1 stk grønn chili i tynne skiver
  • 12 stk lime i båter
  • 14 bunt frisk koriander

Slik gjør du

1. Lag syltet rødløk. Kok opp hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle.

2. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 1-2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.

3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

4. Bland most avokado sammen med hvitløk og koriander. Smak eventuelt til med til med salt og pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes. 

Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.

5Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

6. Varm lompene, bruker du et krumkakejern til denne jobben får du et morsomt og fint mønster. Har du ikke et krumkakejern gjør stekepannen eller stekeovnen en utmerket jobb med å varme lompene. Legg lompene i et klede så holder de seg myke og lune til servering. 

Server snadderpølsene med lekre lomper, avokadomos og syltet rødløk. Finhakket chili, frisk koriander og ekstra lime smaker også godt til. 

Lyst til å lage dine egne pølser og lomper? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og lomper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.