Krydderkake i langpanne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne deilige langpannekaken med masse kryddersmak passer like godt til skoleavslutningen som til dugnaden. Vi har brukt en enkel melisglasur på kaken, men en god, mørk sjokoladeglasur passer også godt.

Ingredienser

  • 150 g smeltet smør
  • 8 dl kefir eller kulturmelk
  • 5 dl sukker
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 ss natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne (ca 30x40 cm).
  2. Smelt smør og ha det i en miksebolle sammen med sukker og kefir/kulturmelk. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder.
  3. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten.
  4. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i 35-40 minutter. Legg litt bakepapir på toppen om den begynner å mørk.
  5. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken ferdig.
  6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist.
  7. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og bre den utover kaken når den er kald.
Du kan variere krydderet i kaken og gi den helt nye og spennende smaker. Stjerneanis istedenfor nellik gir kaken en deilig smak av anis eller lakris som mange liker.
Glasuren kan også lages uten egg. Bruk i så fall litt vann tilsatt sitronsaft i stedet for eggehvite.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.