Hjemmelagde fiskepinner med råkost og potetmos

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fiskepinner lager du enkelt selv! Og når man først har laget dem selv en gang, med gode råvarer av fisk, er det vanskelig å gå tilbake til den dypfryste varianten. Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne tørt, malt brød det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken.

Ingredienser

  • 600 g torskefilet , uten skinn og bein
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 2 ss melk
  • 1 dl griljermel eller brødkrumme
  • 3 ss margarin , til steking

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Råkostsalat:

  • 4 stk revet gulrot
  • 2 stk appelsin , skåret i skinnfrie appelsinbåter
  • 12 dl rosiner

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell potet og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre, ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og mos poteter sammen med smør. Spe med melk og smak til med salt og pepper.

2. Skjær fiskefilet i 2-3 cm brede strimler.

3. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

Til variasjon kan du gjerne ha litt revet sitronskall, ulike krydder og friske urter i melblandingen. 

4. Pisk sammen egg og melk i en annen skål. Ha griljermel i en tredje skål.

5. Vend fiskestrimler i melblandingen. Deretter i eggeblandingen og til slutt i griljermel. Stek panerte fiskestrimler i en varm stekepanne med margarin til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.  Legg stekte fiskepinner over på tørkepapir, det trekker til seg litt av stekefettet.

6.  Bland sammen alle ingrediensene til råkostsalaten.

Server sprø fiskepinner med råkost og potetmos. Remulade smaker også godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.