Potetmos

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hjemmelaget potetmos er så enkelt og så godt! Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen etter dette… 

Ingredienser

  • 10 stk mellomstore potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
Vis næringsinnhold
Energi
242kcal
Fett
8.8g
Protein
7.1g
Karbohydrater
33g
Jern
1.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

 1. Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.

 2. Varm opp melken til rett under kokepunktet.

 3. Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.

 4. Smak til med salt, pepper og muskat.

Velg gjerne en melen potetsort som er ypperlig for hjemmelaget potetmos. Både pimpernell, kerrs pink, troll og mandelpoteter regnes som melne potetsorter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.