skip navigation
matprat logo
Utbening av lammelår trinnbilde 6

Utbeining av lammelår

Et måltid med lammestek er obligatorisk både i påsken og på høsten. De fleste har ikke nok kunnskap til å lage en beinfri stek, og velger derfor lammestek med bein. En utbeinet lammestek er faktisk relativt raskt og enkelt å lage.

Trinn 1


Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halmåneformede leddet.

Trinn 2


Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen.

Trinn 3

Før kniven inntil isbeinet er skåret løst.

Trinn 4


Skjær langs, rundt og helt inntil lårbeinet.

 

Trinn 5

Fortsett å skjære av beinet bakover så hele lår- og leggbeinet blir skåret av.

Trinn 6

Rull sammen kjøttet og bind det opp til en stek.

Video med utbening av lammelår

 

Andre stykningsdeler av lammelåret

I stedet for å steke et helt lår kan man dele det opp og få lammeskank, flatbiff, surret stek og mørbrad. Med disse gode råvarene er du godt rustet til å lage mange gode retter som smaker himmelsk. Se her for mer informasjon. 

Ta gjerne vare på beina, hogg opp og selg dem som kraftbein til en god lammesaus. Eller lag pakkeløsning med en stor skål ferdig surret lammestek og opphogde kraftbein, og sameksponer med persille, hvitløk og annet godt!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB04 26.02.2017 15:40:01