Vafler med røkelaks og fenalår

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Gi de elskede, men trauste vaflene nytt liv med spekemat eller røkelaks! Dette er suveren norskinspirert streetfood!

Ingredienser

Vafler:

  • 5 stk egg
  • 150 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, grov
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 12 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 100 g havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk:

  • 2 boks snøfrisk naturell
  • 12 stk salatblad
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær:

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 12 stk salatblad
  • 1 boks alfalfaspirer

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle og spe med kefir/kulturmelk i tre omganger. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Pisk inn egg og tilsett olje, sukker, bakepulver og salt. Ha i havregryn til slutt. La røren stå og svelle i minst 1/2 time før steking.
  3. Dryss litt sesamfrø eller solsikkefrø i vaffeljernet, hell i røren, og stek til vaflene er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 
  4. Bre snøfrisk på halvparten av vaflene og legg på salatblader og laks. Dryss gressløk over og brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
  5. Bland sammen chévre og melk (eventuelt fløte/rømme/créme fraîche) og fordel på den andre halvparten av vaflene. Ha først litt tyttebærsyltetøy oppå chévrekremen, og deretter salatblader, skiver av fenalår og alfalfaspirer. Brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
Varier vaflene med annet fyll og komponer din egen streetfoodvaffel med det beste du vet!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.