Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk. egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 3,5 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 500 g jordbær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk. egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 3,5 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 500 g jordbær

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene til crêpes til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Varm stekepannen og ha i margarin. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen. La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken. 
  3. Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk med en tallerken og hold crêpene varme i stekeovnen på lav temperatur, ca. 50 °C.
  4. Lag rabarbra- og jordbærkompott. Rens og skyll rabarbrastilkene og skjær dem i 1 cm tynne biter. Legg bitene i en kjele og tilsett eplejuice, sukker og en vaniljestang delt i to på langs. Kok forsiktig i 4-5 minutter, eller til rabarbrabitene er myke.
  5. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn i kompotten. Kok opp og trekk kjelen av platen. Hell over i en skål og avkjøl.
  6. Rens og del jordbær i biter. Vend dem inn i kompotten.
  7. Server crêpe med rabarbra- og jordbærkompott og en kule vaniljeis, krem eller rømme. Pynt med friske urter som mynte eller sitronmelisse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 23:40:49