Maistortilla med hot entrecôte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelagde maistortilla smaker kjempegodt, i tillegg er de enkle å lage. Fyll dem med mørt og saftig storfekjøtt, friske grønnsaker og deilig frukt. Pensler du kjøttet med hot krydderolje setter du litt ekstra spiss på maten!

Ingredienser

  • 500 g entrecôte av storfe , i skiver
  • 2 ss hot krydderolje (se oppskrift)

HOT KRYDDEROLJE:

  • 1 stk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 12 ss malt spisskummen
  • 12 ss paprikapulver
  • 12 ts salt
  • 12 dl olje

MAISTORTILLA:

  • 180 g maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss romtemperert meierismør
  • ca. 114 dl vann

KORIANDEROLJE:

  • 2 båter hvitløk
  • 14 stk grovhakket løk
  • 12 potte frisk koriander
  • 6 stilker bladpersille
  • 112 dl olivenolje
  • 12 ss limesaft
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 12 ts salt

  • 300 g gul og rød cherrytomat , delt i 8
  • 12 stk granateple
  • 1 ss olje
  • 14 ts salt
  • 1 stk avokado

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag krydderolje. Kjør sammen alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Ha oljen på et glass, oppbevar den i kjøleskapet.

Krydderoljen holder seg lenge så lag gjerne en større porsjon.

2. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse. 

Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.

3. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

4. Lag korianderolje. Kjør hvitløk og løk i en blender eller foodprosessor til det er grovhakket. Ha i koriander og persille, kjør det raskt sammen og tilsett olje, limesaft, spisskummen, malt koriander og salt. Kjør til alt er godt blandet.

5. Pensle kjøttet med krydderolje 10-15 minutter før steking. Stek kjøttet på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffen medium stekt. Gjenta gjerne pensling med olje underveis. La biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.

6. Rens granateple og bland det sammen med cherrytomater, ha i olje og salt. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje. Skjær avokado i tynne skiver.

Fyll ferske, myke maistortilla med hot entrecôte, avokadoskiver, tomatsalat og topp det hele med korianderolje. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.