Kinesiske vårruller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Helsprø ruller som dette ble opprinnelig spist under vårfestivalen i Kina, for å feire det nye året og hylle vårens varme. Nå spises de over hele verden med store variasjoner i smak og fyll. Her har vi fylt dem med kylling, grønnsaker og massevis av deilig smak.

Ingredienser

  • 200 g kylling lårfilet
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 stk revet løk
  • 2 stk revet gulrot
  • 12 stk finsnittet kinakål
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 150 g bønnespirer
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • saften av 12 stk lime
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • håndfull hakket frisk koriander
  • 12 stk flak filodeig (vårrull-deig, 20 x 20 cm)
  • 1 l soyaolje , eller annen olje som egner seg til frityrsteking
  • 6 ss søt chilisaus

Slik gjør du

Vi har beregnet 2 vårruller per porsjon.

1. Finhakk kyllingkjøtt og stek det på høy varme i en stekepanne med olje i 2 minutter.

2. Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Stek ytterligere i 4-5 minutter. Tilsett kinakål, chili og ingefær og stek det litt. Ha i bønnespirer, limesaft, østerssaus, soyasaus, sesamolje og koriander. 

3. Hell blandingen i en sil slik at fyllet får renne godt av seg. Slik unngår du at vårrullene blir for bløte.  

4. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet. 

5. Varm 2-3 cm med olje i en stekepanne med høye kanter og friter vårrullene først med skjøten ned, snu og friter dem på den andre siden. La vårrullene få renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering. 

Server med søt chilisaus og pynt eventuelt med tynne skiver chili og koriander.

For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne/sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.