I den sorte gryte

Det finnes gryteretter som krever både forberedelser og lang koketid - og det finnes gryteretter du kan lage på en halvtime. Men uansett hva du velger: Med en gryterett på bordet får du alt-i-ett-middag.


Foto:
 
matprat

Ingenting er som en dampende gryterett på bordet en hustrig høstkveld. Noen ganger vil du kanskje drøye gryta med litt ris, brød eller poteter ved siden av, men ofte kan en gryterett være fullverdig middag i seg selv. Det sparer både oppvask og tid, og er ideelt når det skal være mange rundt bordet i litt uhøytidelig lag.

Ofte blir en gryterett bare bedre av å stå natten over slik at alle smakene får trekke godt ut. Dermed er det ingenting i veien for å "juksa litt" og lage maten klar dagen i forveien.


Gulasjsuppe fra Ungarn.

Gryteretter finnes i utallige varianter og i de fleste lands mattradisjoner. Du kan velge klassiske retter som Gulasj fra Ungarn og Boeuf Bourguignon - eller kanskje noe mer vågalt som biffgryte med scampi eller den japanske gryteretten Niku Jaga. Og vil du være moderne 70-tallsretro, kan du jo invitere venner på en chow-chow gryte!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.