Neslesuppe med smilende egg

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut - særlig når den serveres med kokte egg. Bruk gjerne vaktelegg når suppen serveres som en fin forrett.

Ingredienser

  • 125 g renset brennesle
  • 40 g smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l hønsebuljong (utblandet) / neslekraft
  • 112 dl kremfløte
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 stk egg

Slik gjør du

 1. Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke ”brenne” når du tar på dem. Fjern evt. grove stilker.

 2. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter.

 3. Sil av og ta vare på kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene i en matprosessor.

 4. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong utblandet med neslekraft. La suppen koke ca. 5 minutter.

 5. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til med salt og pepper.

 6. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem. ”Smilende” vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.