Kjøttsuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hva passer vel bedre en kald og våt dag enn glohet kjøttsuppe? Denne suppen kan varieres i det uendelige, og du kan tilsette grønnsaker og kjøtt etter sesong, tilgjengelighet, og - ikke minst - din egen smak.

Ingredienser

  • 700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
  • 112 l vann
  • 12 stk purre i biter
  • 1 stk løk i biter
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 skiver sellerirot i terninger
  • 2 skiver kålrot i terninger
  • 2 stk persillerot i terninger
  • 4 stk potet i terninger
  • 12 stk kjøttbuljongterning
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

Vannmengden kan variere noe. Det er avhengig av størrelsen på kjelen og størrelsen på grønnsakene. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene.

2. Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

3. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.