Klar kyllingsuppe med gresskar og lime

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Gresskar er en deilig frukt som vi bruker som en grønnsak. Sammen med kyllingkjøtt, løk og lime blir dette en smakfull suppemiddag.

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin
  • 12 stk hakket purre
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 600 g gresskar i terninger
  • 1 l vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket timian
  • saften av 12 stk lime
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
214kcal
Fett
8.1g
Protein
26.7g
Karbohydrater
7.5g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.

2. Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.

3. Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.