Gazpacho

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Toppet med norsk spekeskinke er dette en enkel men imponerende rett.

Ingredienser

  • 1 stk agurk
  • 1 stk rød paprika
  • 12 stk fersk rød chili
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 5 dl iskaldt vann
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk gul paprika
  • 12 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
151kcal
Fett
11.4g
Protein
3.1g
Karbohydrater
7.9g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. 
  3. Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke. 
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann. 
  5. Smak til med salt, pepper og eddik. 

Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.