Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet i små terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie

Eple- og sellerisuppe

  • 1 stk grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss olje til steking
  • 12 stk sellerirot i terninger
  • 2 stk røde eple , skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
373.5kcal
Fett
14g
Protein
28.9g
Karbohydrater
30.4g
Jern
1.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 munitter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.

2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.

3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper. 

4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie. 

Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med grove minibaguetter.

Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.