Gresskarsuppe med kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En gyllengul, varmende og smakfull gresskarsuppe med rause biter av kylling er super mat å servere når vinden hviner rundt hushjørnene!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet i terninger
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket rødløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • saften av 12 stk sitron

Slik gjør du

  1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
  2. Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.

Server gjerne med grove minibaguetter til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.