Tomatsuppe med kokt egg

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 12 stk løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 12 ss sukker
  • 12 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

2. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.

3. Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

4. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper.

Server suppen med kokte egg.

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage tomatsuppe med kokt egg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.