Brokkolisuppe med strimlet svinekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En varmende suppe blir alltid godt mottatt! Toppet med stekte strimler av svinekjøtt gir den varme og energi til vinterkalde kvelder.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk potet
  • 1 stk løk
  • 114 l vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 2 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
496kcal
Fett
35g
Protein
25g
Karbohydrater
21g
Jern
2.26mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell potet og løk, og kutt i terninger.

2. Kok opp vann med buljongterninger og fløte, tilsett grønnsaker. Kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er.

3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Kjør med en stavmikser eller en blender til en jevn suppe. La suppen få et oppkok. 

4. Fres kjøttet raskt i en varm stekepanne med margarin, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

5. Legg stekte strimler av svinekjøtt og brokkolibuketter i suppen rett før servering.

Benytt gjerne anledningen til å få brukt opp grønnsaker du har i kjøleskapet eller fryseren. Grønnsaker du kan bruke i suppen er blomkål, sellerirot, purre, asparges, løk og frosne erter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.