Kyllingsalat med ris

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Av og til blir man lei brødmat og trenger variasjon i lunsjboksen. Da kan denne mettende og gode kyllingsalaten med ris være et godt alternativ.

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 12 stk issalat
  • 1 stk gul paprika , evt. rød paprika
  • 12 stk agurk
  • ca. 112 dl stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 bunt reddik
  • 212 dl kokt naturris , evt. middagsris

Dressing:

  • 6 ss olje
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 12 ts tørket timian eller litt hakket frisk timian
Vis næringsinnhold
Energi
499kcal
Fett
38.3g
Protein
32.5g
Karbohydrat
6 g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

 1. Rens kyllingen for ben og skjær kjøttet i terninger eller strimler.

 2. Finsnitt salaten. Skjær paprika og agurk i terninger, og selleri og reddik i skiver.

 3. Bland kylling, salat, grønnsaker og ris til en fargerik og fristende salat.

 4. Bland sammen dressingen og fordel den over salaten. La gjerne salaten stå å trekke i ca. 1/2 time før servering.

Server eventuelt brød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.