Viltsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En god viltsaus hører selvfølgelig med til viltsteken. Rømme, geitost og einerbær gir nydelig smak. Litt tyttebærsyltetøy, rips- eller rognebærgelè tilfører deilig sødme og syrlighet. Dette er sausen man skulle ønske man kunne spise med skje!

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller stekesjy
  • 2 stk knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skive ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær , rips- eller rognebærgelé
  • 12 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Sil stekesjyen.
  2. Brun smør og mel og spe med varm kraft eller sjy. Ha i knuste einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett rømme, geitost og bær eller gelé. Smak til med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.