Tørket reinsdyrkjøtt

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tørket reinsdyrkjøtt er sikringskost fra vidda! Dette er en enkel måte å tørke kjøtt på, og kan også brukes på andre kjøttslag som elg, okse og lam. Salt brukes for å forhindre bakterievekst, urtene er med på å gi smak til kjøttet. Tørket reinsdyrkjøtt smaker perfekt både som turmat og som snacks!

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av reinsdyr
  • 3 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke.
  2. Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna.
  3. Stek på 50 °C i ca. 8 timer til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt.

Server tørket reinsdyrkjøtt som snacks. Gjerne med rømme som dipp og godt øl i glasset.

Sett eventuelt ei tresleiv i ovnsdøra for å få den til å stå passe mye på gløtt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.