Tomatsild

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her er en oppskrift på en aldeles fabelaktig og velsmakende tomatsild. En klassiker blant påleggsild og et smaksrikt innslag på et koldtbord. Kanskje en gaveidé?

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 stk kryddersildfilet
  • 100 g tomatpuré
  • 212 dl sukker
  • 34 dl vann
  • 3 dl ketchup
  • 114 dl eddik, 7 %
  • 12 dl soyaolje
  • 1 ss hel pepper
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 ts pepper , sort malt

Slik gjør du

  1. Smak på silden. Er den veldig salt eller sterk bør den skylles i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe biter.
  2. Varm opp vann, sukker og tomatpure i en gryte til sukkeret smelter. Rør inn de andre ingrediensene.
  3. Avkjøl sausen og hell den over silda. Sett i kjøleskap.
Bør stå kjølig i ett døgn før den spises
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.